مراحل تکاملی مدیران
در ارتباط با مدیران موفق و با دقت در رفتار ها و تصمیم گیری های روزمره آنها نکات مشترک زیادی را خواهید دید. نکاتی که هر کدام از آنها برای افرادی که در ابتدای راه هستند، یک کلاس درس بزرگ محسوب می شوند. در این مقاله به تشریح چهار مراحل تکاملی مدیران آشنا خواهید شد. علاوه بر آن متوجه خواهید شد که خودتان در کدام مرحله از این چهار مرحله قرار دارید و باید به کدام جهت حرکت کنید.
منبع استخراج این مطلب (مراحل تکاملی) کجاست؟
مطلب مراحل تکاملی نتیجه ارتباط من (مهدی معمارنژاد) با صدها مدیر و کارآفرین موفق و نا موفق است. شخصا در حین عبور از این گام ها تجربیات و دستاوردهای کلیدی بزرگی را بدست آورده ام. نکاتی که گاه برای تجربه آنها مبالغ و انرژی های بسیاری را صرف کرده ام. پیشنهاد می کنم این مقاله کوتاه و موثر را تا انتها و با تمرکز بالا مطالعه کنید. مطمئنا بعد از مطالعه این مقاله به یک دید وسیع و یک نقشه راه ارزشمند دست پیدا می کنید. امیدوارم که مورد توجه و استفاده شما قرار بگیرد.
دانستن مراحل تکاملی چه کمکی به من می کند؟
شما دوست عزیز بعد از آشنایی با این چهار مرحله البته به شرط استفاده از آن، می توانید بسیار متفاوت تر از دیگران عمل کنید. با مراحل تکاملی رشد آشنا می شوید. ضمن اینکه با سرعت بیشتری از رقبا و هم صنفی های خود فاصله خواهید گرفت. متوجه می شوید که تلاش اصولی و هدفمند که منجر به افزایش درآمد و در کنار آن داشتن آرامش و احساس خوشبختی است چگونه است. با دیدگاه ها و باورهای سنتی محدود کننده آشنا می شوید. از اشتباهات و تجربیات دیگران درس خواهید گرفت و مراحل تکاملی را با سرعت بیشتری طی خواهید کرد.
مرحله اول: کار سخت، درآمد اندک
معمولا افراد در آغاز فعالیت تجاری خود با استرس ها و نگرانی های زیادی مواجه می شوند. خصوصا اگر راه اندازی کسب و کارشان را بدون پشتوانه علمی و مشاوره صحیح آغاز کرده باشند. در این مرحله صاحبان کسب و کار زمان بسیار زیادی در طول روز صرف رسیدگی به امورات روزمره کاری خود می کنند. خصوصیت بارز این افراد انگیزه و جسارت شروع کردن با وجود ابهامات و موانع متعدد است. نکته مهم در این مرحله این است که مدیران این دسته، درآمدی متناسب با انرژی و سرمایه گذاری خود جذب نمی کنند. در نهایت یا در اثر خستگی و نا کافی بودن میزان درآمد، شغل خود را رها کرده و یا به دلیل سخت کوشی و علاقمندی که به کارشان دارند ادامه می دهند و وارد مرحله دوم تکاملی می شوند.
مرحله دوم: کار سخت، درآمد خوب
مدیران دسته دوم علاوه بر انگیزه و جسارت، سخت کوش و متمرکز هم هستند. این دسته از مدیران در برابر مشکلات تاب آوری بالایی از خود نشان می دهند. آنها آنقدر ادامه می دهند تا خود را به بازار و محیط اطراف تحمیل کنند. نکته قابل توجه مدیران در این دسته این است که آنها علی رغم تلاش و صرف انرژی زیاد برای نگهداری کسب و کارشان، درآمد نسبتا مناسبی هم به دست می آورند. 90 درصد کسب و کارهایی که در اطراف ما حضور دارند در دسته های اول و دوم قرار دارند. این دو دسته زمانی می توانند وارد مرحله سوم تکاملی شوند که علم و دانش را وارد کسب و کارشان کنند. در غیر اینصورت برای همیشه باید سخت کار کنند و از لذت های دیگر زندگیشان محروم خواهند ماند. رشد و توسعه کسب و کارها در مراحل اول و دوم بسیار محدود و دارای سقفی معین به اندازه توان ذهنی و جسمی مدیرانشان دارد.
مرحله سوم: کار کم، درآمد عالی
همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، ورود به این مرحله 100 درصد نیاز به علم و دانش و آموزش تخصصی دارد. مدیرانی که کسب و کارشان را بصورت سنتی آغاز کرده اند، برای طی مراحل تکاملی و با کسب دانش لازم در زمینه مدیریت می توانند به حدی رشد کنند که ساعت های کمتری کار کنند و درآمد قابل توجهی داشته باشند. در واقع مدیریت واقعی در این مرحله وجود خواهد داشت. جایی که طبق تعریف مدیریت، توانایی و مهارت به کارگیری دیگران با استفاده از دانش تیم سازی، سیستم سازی و … در ذهن مدیر شکل گرفته باشد. مدیران این دسته می توانند به صورت نا محدود رشد کرده و کسب و کارشان را به راحتی توسعه دهند. آزادی عمل، آرامش، رسیدگی به خانواده، سلامتی جسم و روح و … همه در این مرحله میتواند به وقوع بپیوندد. مدیران این دسته هرگز کارهای کوچک و دست و پاگیر انجام نمی دهند و برای امور ساده و روزمره از کارمندان خود بهره می برند. مشغله آنها بسیار اندک و در طی یک روز نهایتا 3 الی 5 کار مهم در لیست پیگیری هایشان وجود دارد. اما همان چند کار، باعث تحول و رشد کسب و کارشان خواهد شد.
مرحله چهارم: عدم نیاز به کار کردن، درآمد فوق العاده و روز افزون
مدیران دسته چهارم، نسخه پیشرفته تر مدیران دسته سوم هستند که توانسته اند با بهره گیری از دانش و تجربه خود به جایی برسند که دیگر برای کسب درآمد نیاز به کار کردن ندارند. این مدیران با عبور از مراحل تکاملی، به اندازه ای سرمایه گذاری کرده اند که پولشان کفاف داشتن یک زندگی بدون دغدغه مالی برای خود و نسل های بعد از خودشان را فراهم کرده است. مدیراناین دسته اگر هم کار می کنند، از روی علاقه و تفریح است. نه اجبار. آنها یاد گرفته اند که پول برایشان کار کند و پول است که در خدمت آنهاست. بر خلاف مدیران دسته اول و دوم که خودشان به نوعی کارمند کسب و کار خودشان هستند. رشد و توسعه کسب و کار برای این مدیران به راحتی یک تصمیم ساده است. خریدن شرکت های مختلف، سرمایه گذاری در بازارهای متنوع مالی، افزودن شعبات، دادن نمایندگی به متقاضیان، پذیرش ریسک بالا و … فقط در دسته چهارم امکان پذیر است. این مرحله ایده آل ترین حالت ممکن برای موفقیت یک مدیر کسب و کار محسوب می شود.
جمع بندی
شما دوست عزیز و علاقمند به رشد و موفقیت، باید بدانید که ورود به مرحله سوم و چهارم فقط با داشتن تجربه و آشنایی با فن هر کسب و کاری امکان پذیر نیست. بلکه کسب دانش و اطلاعات علم هست که باعث ایجاد تحول در مدیران دسته اول و دوم می شود. گرفتن مشاوره از افراد متخصص در حوزه کسب و کار، شرکت فعال در دوره های مختلف آموزشی مربوط به مدیریت و توسعه فردی، داشتن کوچ یا مربی کسب و کار برای افزایش چند برابری عملکرد و استفاده بهینه از توانایی ها و استعدادها و … به طور کلی فرایند عبور شما از بخش عمومی جامعه که همان دسته اول و دوم است را فراهم می کند.
شاد و تندرست باشید
مهدی معمارنژاد
فروردین 1401
درباره مهدی معمارنژاد
من مهدی معمارنژاد هستم. مشاور و مدرس کسب و کار در اهواز و استان خوزستان. دارای مدرک هیپنوتیزم اریکسونی و ان ال پی از موسسه بادی اند مایند فرانسه. در زمینه مشاوره، آموزش و کوچینگ کسب و کار فعالیت جدی و موثر دارم. به کسب و کارهای زیادی کمک کردم که رشد کنند.
نوشته های بیشتر از مهدی معمارنژاد
دیدگاهتان را بنویسید